About

Het concept

De Bende van den Bar: 27 hoofdstukken hapklaar leesvoer – met een leestijd van nog geen 15 minuten – waarin je onderduikt in de wereld van de 21-jarige Bonnie, die het misdaadmilieu inrolt … en blijft rollen.

Een digitaal Romeo en Julia-verhaal in een heerlijk rauw – zwart leren – jasje.

Read it.
Love it?
Share it!

De auteur

Al jaren broed ik, Anne Claes, op dit verhaal en deze online aanpak. Met vallen en opstaan heeft het zich ontpopt tot deze digitale trip. Met bloed, zweet en tranen, maar vooral met veel trots, deel ik het lief en leed van Bonnie en haar entourage met jullie. Enjoy the ride!

Het dankwoord

Eerst en vooral dank ik mijn verbeeldingskracht. Soms is die een vloek, maar in dit geval meer dan een zegen. Ze werd gevoed door een massa aan films, series en boeken die ik de afgelopen twee decennia verslonden heb.

Met stip op nummer één a special thanks to mister Quentin Tarantino om me te verwennen met tot in de puntjes uitgewerkte van de pot gerukte personages. Meesters van het ruigere geschreven woord als Brett Easton Ellis en Irvine Welsh verdienen zeker ook een eervolle vermelding.

Zonder bovenstaande ‘woordentovenaars’ en de massa aan legendarische muzikanten, die je terug kan vinden in de officiële Spotify playlist van De Bende van den Bar, zou dit project simpelweg onbestaande zijn.

Natuurlijk dank ik ook mijn entourage, die me oneindig veel duwtjes in de rug heeft gegeven om deze sprong te wagen en de jarenlange praatjes over mijn ‘wilde idee’ heeft moeten aanhoren.

Tot slot, nog een woordje voor Els Van de Plas, die zonder schroom en met engelengeduld, haar digitale rode balpen bovenhaalt en laat botvieren op mijn teksten. Hail to the kommaneukers!

Trouwens: kommaneukers aller landen, herenigt u! Als je een schrijffout opmerkt, aarzel dan zeker niet dit te melden via hello@debendevandenbar.be.